Belizimo

2017 er i gang

Så var det 2017, og tiden har allerede løpt en uke inn i det nye året. Som min søster så fint poengterte; «nå kommer dere snart hjem igjen». Men det er heldigvis litt tid igjen 😉

Det nye året startet litt slitent etter festlighetene dagen før. Og her hjemme var det oppvask og rot etter middag og fest som ventet. Henrik og jeg dro heller på kafe, det fristet så mye mer enn opprydning. Da jeg såvidt kom igang med ryddingen fant jeg et par ting som tilhørte naboen og fikk plutselig en unnskyldning til å gå over dit istedet for å rydde.

Så der satt vi alle på taket og så på havet, og gikk igjennom alle de morsomme episodene fra dagen før. De gjorde seg klar for hjemreise, men vi tenkte vi kunne ta en kjøretur og middag oppe i fjellene som avslutning på en fin jule/nyttårsfeiring.


Vi liker oss så godt der oppe. Maten har blitt betydelig bedre, og temperaturen nesten lavere, men utsikten er den samme!


Denne gangen ble vi der helt til solen hadde gått ned, og det var helt mørkt.


Vel hjemme var det for sent å fortsette ryddingen, så den ble pent utsatt. Dessverre var det like mye jobb dagen etter, men da var energien tilbake så jeg kom meg igjennom det hele 🙂

Julefestlighetene varer langt inn i det nye året her, så 2. nyttårsdag var vi invitert på parmiddag. Nydelig lasagne, med crepes til dessert.


Det ble mye øving på spansken også, det startet så pent og pyntelig på engelsk, men før vi visste ordet av det var samtalene over på spansk. Og vi er de eneste som ikke kan snakke spansk. Nødvendig med trening ja, men veldig slitsomt.
(Picture by Tay)


Værmessig har det nye året startet helt fabelaktig! Endelig er karibien slik karibien skal være, og solen skinner så deilig! Naboen har lånt oss alle vannlekene sine, og nå blir bassenget brukt flittig!


Onsdag var vår første ordentlige stranddag siden vi kom hit i november, og mitt første bad i havet :-O Det var fantastisk deilig!


Ellers har vi mange små prosjekter i huset på gang om dagen. Igår tok til og med Henrik fri fra golfen(dog spilte han tennis på morgenen) for å være hjemme med meg. Vi prøver å bli kvitt en del insekter som plager oss etter alt regnet. Fant en maurgift på butikken, som maur skal ta med seg til tuen sin, slik at hele maurtuen blir infisert og dør. Så nå ligger det hauger med sponlignende gift rundt om her. Høres vel litt for godt ut til å være sant, men håper det hjelper noe i allefall. Ideelt sett bør man jo kunne la maur være maur, og ikke ødelegge for mye i naturen, men jeg tror alt regnet har ødelagt mange av de originale maurstiene, så det virker som de nesten har laget en ny sti igjennom huset her. Det fungerer rett og slett ikke. Det blir for mange, og for plagsomt.
Fant også en fin liten rakker utenfor huset igår. Sjekk det røde merket på ryggen.


Jeg googlet den, og synes den ligner på en redback spider. Men jeg kan ingenting om edderkopper, så jeg nøyer meg med å la den være i fred, og ta bilder av den. De er jo «vakre» på sin egen måte.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Translate »